Universiteit Leiden

nl en

High-vrije wiet in trek bij NOS op 3

Het onderzoek van de groep van Mario van der Stelt naar gouden standaarden voor pijnstillende wiet zonder de gebruikelijke high is in een artikel van NOS op 3 verschenen. In een interview legt van der Stelt uit wat dit onderzoek precies voor de wetenschap en de samenleving kan betekenen.

De aanleiding voor het interview van NOS op 3 met van der Stelt was een onderzoek in Nature Communications dat verscheen op 3 januari. Van der Stelt bespreek de noodzaak voor het onderzoek in het artikel van NOS op 3: zo zijn er naar schatting meer dan tienduizend gebruikers van medicinale wiet in Nederland, maar kleven er aan het gebruik van wiet als pijnstiller vervelende bijwerkingen. Naast het pijnstillende effect geeft wiet de gebruiker een vaak ongewenste high, en heeft het middel daarnaast een verslavende werking.    

Mario van der Stelt in NOS op 3

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.