Universiteit Leiden

nl en

Leidse sterrenkundigen schrijven IEEE Software Impact column

De eer was aan Professor Simon Portegies Zwart en doctor Jeroen Bédorf om voor het blad IEEE Software te schrijven.

De column verscheen in de september-oktober editie van het blad. IEEE Software werkt alleen op uitnodiging: onderzoekers worden gevraagd om over de belangrijkste software ontwikkelingen te schrijven. Portegies Zwart en Bédorf schreven over de ontwikkelingen binnen de computationele astrofysica. Ze focusten hierbij op de ontwikkeling van hun eigen software genaamd Astronomical Multipurpose Software Environment (AMUSE). Daarnaast beschreven ze hoe deze ontwikkelingen de manier van nadenken over het modelleren van ons universum kan veranderen. 

Over IEEE

Eerdere columns gingen over de software van de Mars rover Curiosity, de ontwikkeling van AlphaGo en de Philae Landers's Central On-Board Computer. IEEE is 's werelds grootste technische organisatie gericht op de ontwikkeling van technologie. Er zijn meer dan 420.000 IEEE leden verdeeld over 160 landen.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.