Universiteit Leiden

nl en

Surf Innovation Challenge Awards voor Shabaz Sultan en Simon Portegies Zwart

Shabaz Sultan en Simon Portegies Zwart, met de hulp van Vincent Icke, hebben één van de tien Surf Innovation Challenge Awards gewonnen voor hun onderzoek naar 'Interactive high-performance laboratory for Chaos'. De winnaars hebben een geldprijs van 10.000 euro ontvangen en krijgen 6 maanden (tot 1 juni 2016) de tijd om hun toepassing, product of dienst te ontwikkelen en te testen.

De onderzoekers stellen een vernieuwende aanpak voor bij het verkrijgen van antwoorden uit numerieke modellen. Hiervoor ontwikkelen ze een interactieve en flexibele software omgeving. Deze combinatie maakt het op een unieke manier mogelijk om te leren wat er werkelijk tijdens een wetenschappelijke berekening gebeurt onder de motorkap van een supercomputer.

Bekijk het voorstel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.