Universiteit Leiden

nl en

Jasper Kennis in Mr. over het voorstel voor gemeenschappelijke rechtseenheidskamers

Op 5 september heeft de Commissie Rechtseenheid Bestuursrecht advies uitgebracht over de wijze waarop kan worden voorzien in rechtseenheid binnen het bestuursrecht en tussen het bestuursrecht en de andere rechtsgebieden.

Uitgangspunt bij de advisering was het bij de Tweede Kamer ingediende regeringsvoorstel over de vormgeving van de hoogste bestuursrechtspraak. Voor belangrijke rechtseenheidsvragen zou er een uit vijf leden bestaande rechtseenheidskamer moeten komen bij de Hoge Raad en bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens Jasper Kennis (Onderwijs- en Onderzoeksmedewerker aan de Afdeling Staats-en bestuursrecht) komt de commissie hiermee tegemoet aan de wensen van de beide hoogste rechtscolleges.

Het volledige artikel is terug te vinden in de online versie van het tijdschrift Mr.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.