Universiteit Leiden

nl en

Carolien Rieffe in De Volkskrant over Pokémon Go

Het razend populaire spel Pokémon Go blijkt nieuwe mogelijkheden te bieden voor kinderen met autisme. Geweldig, zegt hoogleraar Ontwikkelingspsychologie Carolien Rieffe in De Volkskrant.

Veel kinderen met autisme blijken op te leven door het nieuwe spel van Nintendo: ze komen vaker buiten, spelen samen en maken contact met vreemden. Rieffe reageert enthousiast: 'Dat iemand met autisme ineens op vreemden afstapt is een unicum. Zoiets hoor je nooit. Ik word hier héél vrolijk van.' Maar de hoogleraar plaatst ook een kanttekening: 'Of het spel ook langdurige vriendschappen oplevert, is nog maar de vraag.'

Lees het artikel 'Pokémon Go krijgt jongeren met autisme de deur uit'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.