Universiteit Leiden

nl en

Maarten Aalbers in Trouw over staatssteun aan voetbalclubs

Onderzoeksjournalisten Bram Logger en Hester den Boer den Boer hebben in Trouw hun bevindingen over staatssteun aan voetbalclubs gepubliceerd. Zij concluderen dat Nederlandse gemeenten de afgelopen vijf jaar voor 230 miljoen euro gemeenschapsgeld gestoken in clubs in het betaald voetbal.

Maarten Aalbers, promovendus aan het Europa Instituut, heeft als deskundige zijn inzichten gegeven over het Nederlandse dossier staatssteun aan voetbalclubs, die op dit moment door de Europese Commissie onderzocht worden. Maarten Aalbers doet onderzoek naar de bevoegdheidsverdeling tussen overheden en de Europese Commissie bij het staatssteuntoezicht op bestedingen in de publieke sector.

De volledige berichten zijn te lezen via LexisNexis. Klik hier voor het eerste artikel en klik hier voor het tweede artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.