Universiteit Leiden

nl en

Jan Michiel Otto bij Holland Media Combinatie over de laatste ontwikkelingen in Libië

Voor de kust van de Libische hoofdstad Tripoli arriveerde woensdag een schip uit Tunesië. Aan boord de voorlopige Libische eenheidsregering. De komst van premier Fayez al-Serraj en zijn collega-bewindslieden is hopelijk de eerste stap naar de wederopbouw van het land.

Tot nu toe werkte de Libische regering van nationale eenheid vanuit de Tunesische hoofdstad Tunis. Hier wonen ook de meeste buitenlandse diplomaten die in de zomer van 2014 Tripoli ontvluchtten, toen de stad werd overgenomen door vijandige milities. Maar een regering kan niet functioneren zonder regeringsgebouwen, ambtenaren, strijdkrachten of Centrale Bank.

Lees het volledige artikel op de website van Holland Media Combinatie (premium artikel) of op LexisNexis.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.