Universiteit Leiden

nl en

Jan Michiel Otto over de opmars van IS in Libië

Het Westen overweegt om militair in te grijpen in Libië om de opmars van IS te stuiten. De vraag is: Wat wil IS in Libië en wat wil en kan het Westen daar tegen doen?

RTL Nieuws

Libiëkenner Jan Michiel Otto geeft in het artikel op de website van RTL Nieuws antwoord op deze vragen. Hij geeft aan dat IS ongeveer 150 kilometer kuststrook van Libië rondom de stad Sirte controleert. Al is er binnen de stad wel enig verzet. Otto vertelt dat de opmars van IS in Libië een groot drama is voor Libië. Door aanslagen zijn miljoenen vaten olie in vlammen opgegaan. Otto is echter terughoudend als het gaat om Westers ingrijpen zolang er geen betrouwbare regering is in Libië om mee samen te werken.

NPO 1

Jan Michiel Otto was op 8 februari ook te horen op NPO 1 in het programma Dit is de Dag. Vanaf minuut 20 geeft Otto zijn visie over de opmars van IS in Libië en het eventueel militair ingrijpen van het Westen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.