Universiteit Leiden

nl en

Nelleke Koffeman bij BNR Nieuwsradio over ‘EU Grondrechten-APK’

Op dinsdagmiddag 19 januari 2016 was dr. Nelleke Koffeman LL.M, universitair docent bij het Europa Instituut van de Leidse Rechtenfaculteit, te gast bij het programma Juridische Zaken van BNR Nieuwsradio om te spreken over de juridische implicaties van een voorstel voor een zogenoemde ‘EU Grondrechten-APK’.

Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66) presenteerde in de uitzending vanuit Straatsburg het plan van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) in het Europees Parlement voor een European Democratic Governance Pact, ook wel geduid met ‘EU Grondrechten-APK’. Dit plan beoogt o.m. EU-lidstaten op jaarlijkse basis te monitoren op het gebied van rechtstaat en grondrechten. Koffeman ging in op de vraag hoe dit plan aansluit op het bestaande instrumentarium voor toezicht op de naleving van grondrechten binnen de Europese Unie en in hoeverre het voorgestelde plan om wijziging van Europees recht vraagt.       


De uitzending is hier te beluisteren (vanaf 2.10 minuten).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.