Universiteit Leiden

nl en

Vincent Icke bij DWDD over documentaire Einstein's Light

Deze week ging de documentaire ‘Einstein’s Light’ tijdens het Leiden International Film Festival (LIFF) in première.

De Amerikaanse regisseur Nickolas Barris en de Universiteit Leiden brengen met deze film een ode aan de wetenschappelijke nieuwsgierigheid en de innovatieve geesten van Albert Einstein en Hendrik Lorentz. De film vertelt hoe de algemene relativiteitstheorie is ontdekt door Einstein met behulp van Lorentz. Einstein was als bijzonder hoogleraar een eeuw geleden verbonden aan de Leidse Universiteit waar Lorentz toen ook hoogleraar was. Aan tafel: Vincent Icke.

Bekijk de trailer van de film

De trailer van Einstein's Light is ook de officiële trailer van het Internatioale Jaar van het Licht 2015

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.