Universiteit Leiden

nl en

Huiskamer college voor de Nationale Wetenschapsagenda

Huub de Groot ging op 29 september 2015 naar Helmond om tijdens een huiskamercollege de vraag te beantwoorden die Mattijs van 11 stelde voor de Nationale Wetenschapsagenda. 'Kan er uit duisternis energie worden gehaald?', wilde de jonge Helmonder weten. Hij kwam op die vraag toen er thuis over zonnepanelen werd gesproken. Wat te doen als de zon niet meer schijnt?

In totaal werden 11.700 vragen ingediend. Acht daarvan worden door wetenschappers persoonlijk beantwoord tijdens een thuiscollege. De vraag van Mattijs was bijzonder genoeg voor zo'n huisbezoek. En minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kwam ook op bezoek.

In het filmpje is te zien hoe het er aan toe ging.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.