Universiteit Leiden

nl en

Psychologe Carolien Rieffe over emotie in Zwarte Pieten-discussie

De discussie rond Zwarte Piet roept een hoop emoties op. Waarom is dat? Hoogleraar sociale en emotionele ontwikkeling Carolien Rieffe praat erover in het televisieprogramma Arena. Uitzending terugkijken?

Stelling: Zwarte Piet is ouderwets gezellig

Voorstanders van Zwarte Piet willen dat alles bij het oude blijft, terwijl tegenstanders aandringen op een gedaanteverwisseling. Wat heeft de hele discussie tot nu toe opgeleverd? In het programma Arena mengt Carolien Rieffe zich in de Zwarte Pieten discussie. Of eigenlijk, zij probeert te verklaren waarom de emoties rondom deze discussie zo hoog oplopen.
Arena gemist? Zwarte Piet is ouderwets gezellig

Caroline Rieffe zit rechts, in het midden.

Caroline Rieffe zit rechts, in het midden.

Zie ook

Laatst Gewijzigd: 14-11-2014

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.