Universiteit Leiden

nl en

Wetenschapsknooppunt Leiden

Maatschappelijke valorisatie

Het Wetenschapsknooppunt Leiden laat kinderen en jongeren kennis maken met wetenschap. Daarbij wordt samengewerkt met basisscholen (inclusief plusklassen) en het voortgezet onderwijs (onderbouw). Het Wetenschapsknooppunt Leiden is sinds april 2013 onder gebracht bij het ICLON.

Onderzoekend leren

Het Wetenschapsknooppunt zet zich met name in voor disseminatie van onderzoeksresultaten rechtstreeks in de scholen middels wetenschapscommunicatie, lesmateriaal, evenementen en professionaliseringsactiviteiten. Onderzoekend leren staat centraal, met uiteraard veel aandacht voor nieuwsgierig zijn, vragen stellen, antwoorden zoeken en zelf onderzoek doen. Bekijk het aanbod voor scholen, inclusief professionalisering.

Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland

Het Wetenschapsknooppunt Leiden werkt samen met de wetenschapsknooppunten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam in het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland. Tijdens landelijke overleggen van wetenschapsknooppunten wisselen alle betrokken instellingen kennis en ervaringen uit; ook organiseren de knooppunten jaarlijks Alle scholen verzamelen!

Verwonderpaspoort

Het Wetenschapsknooppunt Leiden is partner van het Verwonderpaspoort, een project van alle Leidse organisaties die aan basisscholen lesprogramma's aanbieden op het gebied van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Verwonderpaspoort is winnaar van de Museumeducatieprijs.

Contact

Hanny Gijsman, coördinator Wetenschapsknooppunt Leiden
wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie