Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Brexit

Ben je een Britse burger die aan de Universiteit Leiden studeert of werkt? Of ben je een Leidse student die in het Verenigd Koninkrijk studeert of wil gaan studeren? Hier vind je meer informatie over de gevolgen van Brexit voor studenten en medewerkers.

Gevolgen van Brexit voor studenten en medewerkers

Wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat heeft dat gevolgen voor Britse studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Brexit heeft ook consequenties voor Leidse studenten die in het Verenigd Koninkrijk (willen gaan) studeren. Bijvoorbeeld qua verblijfsvergunning en de hoogte van het collegegeld. Tenslotte heeft Brexit ook gevolgen voor onderzoeksprojecten met Britse partners, databeveiliging  en contracten voor de levering van Britse goederen zoals oa medische instrumenten. 

In 2016 hebben de Britten via een referendum besloten de Europese Unie te willen verlaten. Op 31 januari 2020 is Groot-BrittanniĆ« uit de EU vertrokken. Er is een overgangsperiode ingesteld tot eind 2020. In die periode blijven de huidige EU-regels nog gelden voor het Verenigd Koninkrijk. De Brexitwebsite van de IND is een goede bron voor meer informatie.

Omdat de status van Brexit steeds verandert en er nog veel onduidelijkheid is, kunnen we de juistheid en volledigheid van de informatie op onze website niet garanderen.

Impact van Brexit op universiteiten

Als onafhankelijke Nederlandse Universiteit verwachten we geen grote veranderingen voor de Universiteit Leiden als gevolg van Brexit. We zullen blijven samenwerken met Britse universiteiten en inwoners net zoals we dat doen met andere gerenommeerde universiteiten ter wereld.
In een gezamenlijke verklaring hebben de Britse Universiteiten en de Vereniging van samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) deze intentie vastgelegd. 

Brexit dosssier Universiteit Leiden

Bekijk het Brexitdossier (Engelstalig) voor meer informatie over de gevolgen van Brexit voor (toekomstige) studenten en medewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.