Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Career Prep 📋

Op donderdag 2 maart 2023 organiseert FGGA Career Service weer een editie van Career Prep. Je bent welkom om langs te komen van 15:00 tot 17:00 uur naast de Spaanse trappen (tussen het café en de bestuurshokken). Er is een styliste aanwezig, dus trek je nette kleding aan, neem het mee of maak een foto zodat je persoonlijk advies op maat krijgt. Zo ben je 'prepped' voor jouw volgende sollicitatiegesprek!

Werkvorm
Career Prep

Er is een professionele fotograaf aanwezig om je foto te maken, je krijgt advies over je CV en samen kunnen we je toekomstplannen bespreken en je helpen daar te komen. Krijg zelfvertrouwen voor je volgende sollicitatiegesprek!

Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs in Wijnhaven en zet de eerste stappen op weg naar jouw droomcarrière! 

Career prep is een fase 3 'ontwikkel je skills' 📋 activiteit, bekijk alle fases op Careerzone

Stylingadvies: kledingtips voor een goede eerste indruk

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken, dat is natuurlijk deels je goed voorbereiden maar het hele plaatje is belangrijk. De eerste vijf minuten van je sollicitatiegesprek zetten de toon; het gaat om wat je zegt, hoe je het zegt én hoe je jezelf presenteert. Daarin speelt kleding een rol: een kans die jij als young professional mooi kan benutten! 

Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt in wat je draagt, en dat het zelfvertrouwen uitstraalt. Als er iets niet lekker zit, omhoog kruipt, kriebelt of knelt kan je daar echt last van hebben tijdens een gesprek. Dat ga je vervolgens ook uitstralen. Je maakt dan een nerveuze en gespannen indruk. Dat is zonde van je kans... Misschien twijfel je: wat is nou wel of niet passend? Een stukje eigenheid en iets kenmerkends voor jou is prima, maar wanneer is het overheersend? En past dat kledingstuk dat je in gedachten had wel bij het bedrijf waar je solliciteert? Bespreek het tijdens Careerprep en krijg advies op maat voor jouw volgende sollicatiegesprek.

Wat zou jij dragen naar een sollicitatiegesprek? Neem die kleding mee, draag het of maak er een foto van en kom langs bij Careerprep. We helpen je graag om de puntjes op de i te zetten, zo ga jij straks vol zelfvertrouwen de deur uit en straal je professionaliteit en de juiste look uit voor een perfect fit bij je sollicitatiegesprek!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.