Logo Universiteit Leiden.

nl en

Masterclass Politieke Stijl

Alle politici en bestuurders zijn anders, zelfs al zijn ze van dezelfde partij. Wat kan helpen een bestuurder snel te doorgronden is het archetypemodel van Carola Schoor: zes bestuursstijlen, zes politieke identiteiten. Duik dieper in het denken, doen en presenteren van verschillende soorten leiders.

Carola Schoor ontwierp dit model op basis naar haar jarenlange onderzoek naar politieke stijl van bestuurders. Het identificeerde zes logische politieke types die in onze taal en cultuur zitten besloten: de regent, samenwerker, probleemoplosser, rebel, boze burger en het orakel. Wie ze kent snapt de (moderne beeldscherm)politiek beter.

 

Leer de zes archetypes herkennen door te focussen op hun specifieke manier van denken, doen en presenteren. Allemaal hebben ze sterke kanten, maar ook valkuilen. Ook hebben ze eigen taal en beelden; hoe en wat ze communiceren verschilt aanzienlijk van elkaar.

Sommige bestuurders en politici passen precies bij één archetype, anderen zijn een combinatie van verschillende stijlen. Sommige stijlen kunnen zeer goed met elkaar overweg, maar sommige combinaties gaan absoluut niet samen. Hoe dat zit leer je tijdens deze masterclass. Wie werkt in of nabij de politiek krijgt hiermee meer inzicht en nieuwe invalshoeken die het handelingsrepertoire vergroten.

Politieke Stijl

Professionals werkzaam in een politiek-bestuurlijke omgeving, zoals:

-    Politici en hun medewerkers;
-    Public Affairs adviseurs;
-    Communicatieadviseurs;
-    Strategische beleidsadviseurs;
-    Speechschrijvers.

Dr. Carola Schoor is politiek filosoof en werkt als sr. programmaleider Public Affairs bij het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden. In 2020 promoveerde zij cum laude op de dissertatie ‘The politics of Style’.  Op basis daarvan ontwikkelde zij het archetypemodel als instrument voor professionals om beter grip te krijgen op politieke stijl.

Datum najaar 2024:

Vrijdag 27 september

Kosten: € 495,-

Locatie: Centrum Den Haag

Inschrijven

Inschrijven

Voor vragen over deze masterclass kun je contact opnemen met Carola Schoor van het Centre for Professional Learning via: learning@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.