Universiteit Leiden

nl en
Kom proefstuderen bij Chinastudies

Studievoorlichting

Proefstuderen Chinastudies

Datum
vrijdag 5 april 2024
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

In China wonen meer dan een miljard mensen, het heeft de meest gesproken taal ter wereld en het is een zeer belangrijke speler op het wereldtoneel. Wil jij je verdiepen in dit boeiende en machtige land? Bestudeer de taal, cultuur, economie en politiek op hoog academisch niveau, met Chinastudies in Leiden!

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Wat is Proefstuderen?

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Chinastudies studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hier

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Chinastudies)
13.45-14.30 Hoorcollege Sociale media en het nieuws: hoe schrijven Chinese sociale media over belangrijke nieuwsfeiten? door Anne Sytske Keijser
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege “Dat is Chinees voor mij!” door Ans de Rooij 
15.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie & Routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.