Universiteit Leiden

nl en
Meelopen bij Taalwetenschap

Studievoorlichting

Meeloopdag Taalwetenschap

Datum
dinsdag 21 november 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Elke dag gebruik je taal: om te lezen, schrijven, te communiceren. Maar hoe heb je als kind eigenlijk je eigen taal geleerd, en hoe verschillen talen van elkaar? De bachelor Taalwetenschap heeft het antwoord. Bij deze bachelor aan de Universiteit Leiden kun je dit vakgebied intensief bestuderen. Je vergelijkt talen, ontdekt bijna verdwenen talen en leert over de regels en structuur van taal. Van de kennis en vaardigheden die je bij deze bachelor ontwikkelt, heb je veel profijt in je verdere carrière.

Wat is een meeloopdag?

Tijdens de meeloopdag volg je één of meerdere eerstejaarscolleges. Een studentvoorlichter neemt je mee naar de colleges en leidt je rond over de campus. Natuurlijk is er genoeg tijd om al je vragen over de studie en studeren in Leiden te beantwoorden!

Voor wie?

De meeloopdag is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is een meeloopdag het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma

10:15 - 11:00 - Hoorcollege Taal en communicatie
11:15 - 12:00 - Hoorcollege Phonology 1
13:15 - 14:00 - Werkcollege Phonology 1

Meld je aan voor de meeloopdag

Aanmelden

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.