Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Religiewetenschappen

Studievoorlichting

Proefstuderen Religiewetenschappen

Datum
vrijdag 24 november 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

In de opleiding Religiewetenschappen kijk je met een open blik naar religie vanuit historisch, psychologisch, sociologisch en antropologisch perspectief. Je maakt kennis met de vijf wereldgodsdiensten, maar ook met antieke godsdiensten en nieuwe religies. Je houdt je bezig met de betekenis van religie in de wereld: globaal, lokaal, historisch en nú.

Wat is Proefstuderen?

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Religiewetenschappen studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hier.

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Religiewetenschappen)
13.45-14.30 Hoorcollege “Religion death’’ door Prof. Dr. Ab de Jong
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege (Wan) orde en wereldbeeld: wat doen mensen om zich ‘zeker’ en ‘veilig’ te voelen? door Dr. Elpine de Boer 
15.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Meer informatie en contact

Twee dagen voor het Proefstuderen ontvang je van ons praktische informatie zoals de locatie per email. Als je in de tussentijd al praktische vragen hebt over het Proefstuderen kun je die aan ons stellen via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Heb je vragen over de opleiding zelf? De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie & Routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.