Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Filosofie

Studievoorlichting

Proefstuderen Filosofie

Datum
vrijdag 24 november 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Heeft de mens een vrije wil? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn? Bij de studie Filosofie in Leiden stel jij vragen die dwars door de verschillende vakgebieden heenlopen en bestudeer je de theorieën van klassieke denkers, van vroeger én nu.

Wat is Proefstuderen?

De aanmeldingen voor Proefstuderen zijn gesloten.

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoorcollege en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Filosofie studeert.

Voor wie?

Proefstuderen is bedoeld voor 5- of 6-vwo'ers en voor studenten op het hbo die serieus overwegen deze opleiding te gaan studeren. Heb jij de website en voorlichtingsvideo bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is Proefstuderen het moment om te ervaren of deze studie ook echt bij jou past.

Programma en huiswerk

Ter voorbereiding op het Proefstuderen vragen we je huiswerk voor te bereiden. Je vindt het huiswerk hier.

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Filosofie)
13.45-14.30 Hoorcollege Hobbes’ Leviathan door Thomas Fossen
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege Descartes’ Meditaties door Dr. Maria van der Schaar
15.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Meer informatie en contact

Twee dagen voor het Proefstuderen ontvang je van ons praktische informatie zoals de locatie per email. Als je in de tussentijd al praktische vragen hebt over het Proefstuderen kun je die aan ons stellen via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Heb je vragen over de opleiding zelf? De contactgegevens van de studieadviseur en de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie & Routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.