Universiteit Leiden

nl en
Wetenschapscongres voor vwo Presenteer je profielwerkstuk!

Congres/symposium

Wetenschapscongres voor vwo: deadline aanmelden presentaties

Datum
vrijdag 6 maart 2020
Tijd
Locatie
Het Wetenschapscongres voor vwo van 12 juni 2020 is GEANNULEERD

WETENSCHAPSCONGRES 2020 GEANNULEERD

Als gevolg van de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus is het Wetenschapscongres voor vwo van 12 juni 2020 geannuleerd. 
 

Presentatie

Heb jij een mooi profielwerkstuk geschreven en vind je het leuk daarover te vertellen? Tot 6 maart 2020 kun je je aanmelden voor het geven van een presentatie over je profielwerkstuk tijdens het Wetenschapscongres voor vwo. Dit congres wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk.  Een presentatie duurt maximaal 10 minuten. Het gaat erom dat je leerlingen, die hun profielwerkstuk nog gaan schrijven, kunt inspireren met jouw verhaal. De presentaties zijn in het Nederlands.

Prijzen

De beste onderzoekspresentaties worden beloond met een prijs. Er worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: natuurprofielen en maatschappijprofielen. Per categorie strijden drie teams om de hoofdprijs. Je kunt bij de aanmelding zelf aangeven in welke categorie je wilt deelnemen. In de wedstrijd staat de wetenschapscommunicatie centraal, niet de inhoud van het profielwerkstuk. De hoofdprijs bedraagt 400 euro aan boekenbonnen. Alle andere geselecteerde leerlingen, die tijdens het congres een presentatie verzorgen, ontvangen 200 euro aan boekenbonnen. Die kun je goed gebruiken als je volgend jaar gaat studeren!

Procedure

Om in aanmerking te komen voor het geven van een presentatie, dienen de volgende stappen gezet te worden:

  1. Vul voor 6 maart 2020 jouw gegevens in op het online aanmeldingsformulier. Wees bij het invullen van de vragen zo specifiek mogelijk. Als je samen met iemand anders een presentatie wilt geven, vul dan allebei een formulier in. Let op: je kunt alleen een presentatie geven over je eigen profielwerkstuk!
     
  2. Zorg ervoor dat je jouw profielwerkstuk uiterlijk 6 maart 2020 inlevert bij de Universiteit Leiden. Dit kan op de volgende manieren: per e-mail (bij voorkeur als pdf-bestand) of als hardcopy per post naar: Universiteit Leiden, ICLON, t.a.v. Nicoline Streng, Postbus 905, 2300 AX Leiden.
     
  3. Vraag je docent, mentor of decaan een korte aanbeveling voor je te schrijven. Uit deze aanbeveling moet duidelijk naar voren komen waarom jij uitgekozen zou moeten worden om de presentatie tijdens het Wetenschapscongres voor vwo te geven. In de aanbeveling moet jouw school ook iets zeggen over jouw competenties op het gebied van presentatietechniek en taalvaardigheid. Ook de aanbeveling dient uiterlijk 6 maart 2020 in bezit van de Universiteit Leiden te zijn (per e-mail of post per naar: Universiteit Leiden, ICLON, t.a.v. Nicoline Streng, Postbus 905, 2300 AX Leiden).

Selectie

Tussen 6 en 20 maart 2020 vindt de selectie plaats. Vanaf 20 maart ontvang je bericht of je geselecteerd bent of niet. Als je wordt geselecteerd dan ontvang je een uitnodiging voor een voorbereidingsmiddag bij de Universiteit Leiden. Tijdens deze middag volg je o.a. een workshop presenteren. Jouw reiskosten worden vergoed, zowel voor de voorbereidingsmiddag als voor de dag van het Wetenschapscongres voor vwo.

Beschikbaarheid

Als je je aanmeldt voor het geven van een presentatie, gaan wij ervan uit dat je tijdens het Wetenschapscongres voor vwo op 12 juni 2020 beschikbaar bent (in ieder geval tussen 12.25-15.00 uur) voor het geven van de presentatie. Houd hier dus rekening mee bij het maken van plannen voor bijvoorbeeld examenreizen. Geef ook door aan je familie dat je je hebt aangemeld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.