Universiteit Leiden

nl en

Lezing

'Muziek als medicijn' in De Studio van NEMO

Datum
donderdag 2 mei 2024
Tijd
Locatie
De Studio van NEMO Science Museum, gebouw 027A
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Is muziek het recept voor een gezonder en langer leven? Ontdek de invloed van muziek op je hersenen in De Studio van NEMO op donderdag 2 mei, 20.00 - 21.30 uur. Voorafgaand is vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Living Looonger te bezoeken. 

Tickets bestellen via NEMO

Een ticket à € 7,50 is inclusief bezoek aan de tentoonstelling Living Looonger

Donderdagavond in De Studio

Over de sprekers

Rebecca Schaefer

Rebecca Schaefer is universitair hoofddocent bij Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie en leidt de ‘Music, Brain, Health & Technology’ groep. Rebecca doet onderzoek naar alles waar muziek, mensen, brein en technologie samenkomen. Ze doet bijvoorbeeld onderzoek naar de effecten van bewegen op muziek, muzikaal voorstellingsvermogen en de effecten van muziek op andere hersenfuncties, zoals cognitie en beloning. Haar onderzoek gaat vooral over interacties in muziek en de klinische toepassingen hiervan. Bijvoorbeeld hoe muziek de connecties in ons brein beïnvloedt en over hoe muziek kan helpen bij dementie. 

Emy van der Valk Bouman

Emy van der Valk Bouman is arts-onderzoeker bij het Erasmus MC in Rotterdam. Zij was als arts-assistent verbaasd over de hoeveelheid patiënten die bang de operatiekamer binnenkomt en zonder afleiding de narcose in moet gaan. Nu is ze betrokken bij de onderzoeksgroep Muziek als Medicijn, die muziek als pijnstiller onderzoekt. Binnen ErasMusicLab onderzoekt Emy welke muziek het beste werkt voor welke patiënt. Ook stond ze afgelopen zomer op Lowlands om de invloed van verschillende muziekgenres op pijnbeleving te onderzoeken.

Wagner Vasconcelos

Wagner Vasconcelos is een drummer uit Sao Paulo (Brazilië), met een passie voor Braziliaanse ritmes, jazz en blues. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde met verschillende bands en artiesten op jazzfestivals en in clubs. In Sao Paulo dirigeerde hij vier jaar lang de Braziliaanse Carnavalsband Saia de Chita. Als docent geeft hij percussieworkshops en werkt hij samen met Conservatorium van Amsterdam, Muziekschool Amsterdam en Raw Resonance.

Brein in Beeld 

Dit programma wordt georganiseerd samen met stichting Brein in Beeld.
Brein in Beeld is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft om een breed publiek te betrekken bij de hersenwetenschap. Meer informatie en evenementen vind je op de website van Brein in Beeld.

Muziek als medicijn - NEMO Donderdagavond in De Studio

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.