Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Introductiecursus de EU-besluitvorming in Brussel

Datum
maandag 15 april 2024
Tijd
Locatie
Den Haag & Brussel

Van non-paper tot EU-besluit

De invloed van Brussel op het beleid van de gemeenten, provincies en het rijk is al jaren heel groot, en neemt nog steeds toe.

Als Europese wet- en regelgeving eenmaal is vastgesteld, is hier op nationaal niveau weinig meer aan te veranderen. Het is dus van belang dat organisaties zich bewust zijn van de invloed van Brussel op hun werkterrein en dat je weet waar de mogelijkheden liggen voor beïnvloeding. Een 2-daags bezoek aan Brussel biedt je de kans om meer zicht te krijgen op de Brusselse beleidscyclus. Je bezoekt diverse Europese instellingen, zoals de Europese Commissie en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, en je krijgt de kans om in informele setting met Europese lobbyisten van gedachten te wisselen.

Meer informatie over deze cursus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.