Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Opening

Opening Exposome-Scan onderzoeksfaciliteit

Datum
donderdag 15 februari 2024
Tijd
Locatie
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden
Zaal
GM4.13

Opening Exposome-Scan onderzoeksfaciliteit

Op donderdag 15 februari 2024 vindt van 15.00 uur tot 18.00 uur de officiële opening plaats van de Exposome-Scan onderzoeksfaciliteit.

Het Exposome-Scan onderzoeksteam heeft een unieke en grootschalige open faciliteit gebouwd voor onderzoek naar het zogenaamde exposoom. De faciliteit zal diensten aanbieden aan academische, klinische en industriële onderzoekers uit heel Nederland en richt zich op twee soorten onderzoek:

  • Life-Scan: onderzoeken waarbij we op grote schaal duizenden chemische stoffen en voedingsstoffen in bloed en urine kunnen meten;
  • Live-Scan: het blootleggen van de onderliggende mechanismen met behulp van computersimulaties en organen-op-chips: mini-orgaantjes die de omstandigheden in het lichaam van een persoon nabootsen.

Exposome-Scan heeft drie soorten aanbiedingen: MS-assays, in-vitro-assays en datadiensten. 

Programma in een oogopslag
Tijdens het openingsevenement staan we kort stil bij het ontstaan van het werk en gaan we dieper in op de diensten. Een aantal 'gebruikers' zal kort hun ervaringen delen. We sluiten af met een rondleiding en een borrel.

Zet dit evenement in je agenda en RSVP voor 8 februari om je aanwezigheid te bevestigen. We kijken ernaar uit je te ontmoeten in Leiden!

> Aanmelden

Kom naar de opening!

Aanmelden voor de opening
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.