Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Anyonic, cosmic, and chaotic: three faces of Majorana fermions

  • Y. Cheipesh
Datum
donderdag 17 november 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

In my thesis I study Majorana fermions from three different perspectives. The first one corresponds to the case of non-interacting Majorana fermions that have, hovewer, non-trivial topological properties. The second one are interacting Majoranas that form maximally chaotic state. The third one are relic neutrinos. No one knows for sure whether they are Majorana or Dirac fermions.  

Promotor(en)

  • Prof.dr. C.W.J. Beenakker

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.