Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing door Peter Verstraten met Martin Koolhoven in het Trianon Theater

Datum
woensdag 6 april 2022
Tijd
Locatie
Trianon Theater
Breestraat 31
2312 SK Leiden

Peter Verstraten zal op woensdag 6 april 2022 de eerder vanwege corona uitgestelde, langverwachte tweede LUCAS Lezing geven. Vanaf 18.30 uur is iedereen van harte welkom in de prachtige grote zaal van het Trianon Theater (Breestraat 31 in Leiden). De titel van de lezing is ‘De verholen charme van de Nederlandse cinema’. Na een korte inleiding zal Peter Verstraten aan de hand van filmfragmenten een tweegesprek voeren met filmmaker Martin Koolhoven, ook bekend van het televisieprogramma De keuze van Koolhoven — over de vaderlandse fictiefilm. Het zal gaan over de status van de Nederlandse cinema, over het gebruik van de Nederlandse taal, over cinefilie en filmanalyse. 

De LUCAS Lezing

De LUCAS Lezing beoogt een breed (en ook Leids) publiek te betrekken bij het diverse onderzoek van het Centre for the Arts in Society van de Universiteit Leiden. De eerste LUCAS Lezing werd in 2019 gehouden door Ineke Sluiter over ‘De trauma’s van Achilles’. In 2020 kon de LUCAS Lezing helaas niet plaatsvinden. De LUCAS Lezing wordt georganiseerd door de LUCAS Impactcommissie. 

Toegang tot de lezing

Alle belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de lezing bij te wonen. 

Locatie
Trianon Theater, Breestraat 31 in Leiden

Aanmelding
De toegang is gratis, maar u dient zich tevoren aan te melden via het volgende email-adres: lucas@hum.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.