Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Kiek! De nachthemel door een Leidse lens

Datum
dinsdag 15 maart 2022 - dinsdag 31 mei 2022
Locatie
BplusC Bibliotheek Stevenshof
Trix Terwindtstraat 6
2331 GW Leiden

Voor sommige ruimte-enthousiasten is alleen het kijken naar de sterren simpelweg niet genoeg. Zij gaan op verkenning met behulp van astrofotografie: de kunst van het maken en bewerken van foto's van astronomische objecten aan de nachtelijke hemel. Op de nieuwe Leidse astrofotografie tentoonstelling Kiek! De nachthemel door een Leidse lens kan je proeven waar dat enthousiasme precies vandaan komt.

Vanaf 15 maart zijn de muren van de BplusC Bibliotheek Stevenshof  bekleed met adembenemende beelden van de maan, planeten, sterren en nevels, gemaakt door lokale astrofotografen. Zo krijgen we een inkijkje in de aspecten van de sterrenkunde die hen inspireren. De tentoonstelling loopt tot en met 31 mei 2022. De toegang is gratis en alle teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Dus kom langs, pak een boek en maak een wandeling door het heelal!

Of neem een kijkje op de opening van de tentoonstelling, op 30 maart.

Opening Kiek! De nachthemel door een Leidse lens
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.