Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Opening Kiek! De nachthemel door een Leidse lens

Datum
woensdag 30 maart 2022
Tijd
Locatie
BplusC Bibliotheek Stevenshof
Trix Terwindtstraat 6
2331 GW Leiden

Op 30 maart van 19:00 tot 21:30 staat de BplusC Bibliotheek Stevenshof in het teken van de astrofotografie voor de officiële opening van Kiek! De nachthemel door een Leidse lens.

Een paar van onze astrofotografen zullen aanwezig zijn om je door de tentoonstelling heen te leiden en alle brandende vragen te beantwoorden. Wil je graag tips en trucs over hoe je een adembenemende foto vanuit je achtertuin kan maken, kom dan zeker langs!

Workshop astrofotografie

Wil je een sterrenbeeld vastleggen, of een lichtschilderij maken? Schrijf je dan in voor onze workshop 'Inleiding tot Astrofotografie', gegeven door een van onze astrofotografen. Je hebt geen dure apparatuur of eerdere ervaring nodig, alleen een smartphone!

De gratis workshop duurt van 20:30 tot 21:30 en is in het Nederlands. Het is aanbevolen voor iedereen van 11+, jongeren onder de 16 moeten worden begeleid door een volwassene. Deel de ervaring met je vrienden en familie. Help elkaar bij het maken van spannende beelden, of doe mee om te zien wie de beste astrofotograaf is! Meld je hier aan.

Deze tentoonstelling wordt u aangeboden door de Oude Sterrewacht, Leiden en de Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.