Universiteit Leiden

nl en

Debat

Blauwe Plekken

Datum
vrijdag 25 februari 2022
Tijd
Serie
Geesteswetenschappen en Leiden2022
Locatie
Startlocatie: Groenesteeg 66 (Gebouw Leger des Heils)
Scan de QR-code voor meer informatie over dit evenement

Gezondheid is zoveel meer dan een bezoek aan de dokter. Ons welzijn wordt ook bepaald door geloof en rituelen: het branden van een kaars, gebeden zeggen, een ziekenzalving, het juiste voedsel. In deze stadswandeling willen we jullie meenemen langs plaatsen van religie en spiritualiteit. Laten we samen gaan verkennen welke rol religie kan spelen in onze beleving van ziekte en gezondheid, juist in tijden van een pandemie.

Deze activiteit wordt georganiseerd door historicus Paul van Trigt (Universiteit Leiden) samen met zijn studenten. Ze werken samen met het platform thingsthattalk.net, religieuze organisaties en partners van het Leids Preventieakkoord.

Aanmelden kan door te mailen naar rethinkingdisability@hum.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.