Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Boeklancering "Leer ze rekenen"

Datum
zaterdag 15 januari 2022
Tijd
Locatie
Online

Boeklancering

Het boek "Leer ze rekenen, praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs" wordt op zaterdag 15 januari tussen 13:50 en 14:30 online tijdens het kick-off evenement vanuit de researchED-studio gepresenteerd door Marian Hickendorff en Ronald Keijzer

Samen met taal en lezen vormt rekenen het fundament onder het curriculum van de basisschool. Rekenen is een taal apart die leerlingen zich moeten eigen maken, namelijk de taal van getallen, hoeveelheden en patronen. Uit internationaal vergelijkingsonderzoek blijkt dat Nederland relatief weinig sterke rekenaars kent en dat de meeste scholen en leraren weinig prestatiegericht zijn. Het boek "Leer ze rekenen, praktische inzichten uit onderzoek voor leraren basisonderwijs" helpt de resultaten van leerlingen evidence informed te verbeteren.

Lees meer over het boek "Leer ze rekenen" ››

Lees meer over het kick-off evenement van researchED

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.