Universiteit Leiden

nl en

Stagebureau

Middagsymposium Pedagogische Wetenschappen

Kom naar het Stagesymposium 2019 op vrijdag 1 februari en laat u bijpraten over de actuele ontwikkelingen omtrent het onderzoek dat onze wetenschappers uitvoeren bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Wetenschappers presenteren u deze middag de actuele uitkomsten van hun onderzoek. Aanmelden kan t/m 30 januari a.s. Doe het snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Ja, ik wil graag naar het Stagesymposium ››

Het Stagesymposium Pedagogische Wetenschappen vindt plaats op vrijdagmiddag 1 februari en er zitten geen aan kosten verbonden! 

Gebruik de inlogcode uit de uitnodiging die u via de mail heeft ontvangen.

Uitnodiging niet ontvangen, maar wel interesse?

U bent werkzaam in het veld dat Pedagogische Wetenschappen beslaat en wilt u ook naar het stagesymposium, maar u heeft geen uitnodiging gekregen? Neem dan contact op met Jacquy Bouwer, misschien zijn er nog vrije plaatsen.

Programma

Centrale hal van FSW

Het stagesymposium vindt plaats in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. In de centrale hal kunt u zich aanmelden.

Adres FSW

Universiteit Leiden 
Pieter de la Court Gebouw
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Routebeschrijving ››

door Carien Nelissen en Ingrid Ligtermoet in zaal 1A20

De opleidingsmanager en de coördinator Bachelorproject van het Instituut Pedagogische Wetenschappen heten u welkom en vertellen u het verloop van de middag.

Wat en Waarom?

Door Mitch van Geel in zaal 1A20

Wat is pesten, wat doet pesten met kinderen en waarom pesten kinderen elkaar?

Klinische zorg en wetenschappelijk onderzoek naar X- en Y-chromosomale variaties

door Nienke Bouw - in zaal 1A20

Een extra X- of Y-chromosoom, het komt vaker voor dan vaak gedacht: 1 op de 600 individuen heeft deze chromosomale variatie. Het extra chromosoom heeft invloed op de lichamelijke ontwikkeling, maar ook op de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Het TRIXY Expertisecentrum biedt klinische zorg (diagnostiek en behandeling) gebaseerd op de meest actuele wetenschappelijke kennis. Op dit moment doen we onderzoek naar kinderen in de leeftijd van 1 – 6 jaar met een extra X- of Y-chromosoom in samenwerking met het Children’s Hospital in Denver (VS).

Nienke Bouw praat u bij over de wetenschappelijke stand van zaken en het aanbod dat we bieden voor de zorg van deze groep jeugdigen en volwassenen.

Bezoek het TRIXY Expertisecentrum ››

 

 

Centrale hal

Samen met uw collega's kunt u napraten over de informatie die u heeft gekregen terwijl u een kopje koffie of thee drinkt.

Zin of onzin?

door Lenny van Rosmalen in zaal 1A-20
Door Nikita Schoekamer - in zaal 1A20

Om pleegouders te helpen bij de uitdagingen die zij vaak ervaren bij het opvoeden van hun pleegkinderen bestaan er verschillende interventieprogramma’s. In een meta-analytisch onderzoek, waarbij de resultaten van alle individuele interventiestudies samengenomen worden, is gekeken wat de effectiviteit van deze interventies is op het verbeteren van vier ouderfactoren (sensitiviteit, disciplineren, kennis en attituden, en opvoedstress) en vier kindfactoren (gehechtheid, gedragsproblemen, stress en breakdown).

De resultaten van dit onderzoek zullen besproken en vergeleken worden met interventies die in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het NJi zijn opgenomen. 

door Carien Nelissen in zaal 1A20

Download het programma van het Stagesymposium ››
 

Praktische informatie

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen organiseert jaarlijks een middagsymposium voor het werkveld. Het symposium is bedoeld voor gedragswetenschappers, onderwijskundigen en andere professionals op het gebied van zorg en onderwijs.

Het stagesymposium 2019 vindt plaats op vrijdagmiddag 1 februari in de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Aanmelden voor het Stagesymposium 2019 kan t/m woensdag 30 januari en er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Jacquy Bouwer: tel 071-5274072, stagebureaupw@fsw.leidenuniv.nl

Locatie & routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie