Logo Universiteit Leiden.

nl en

Filosofie

Heeft de mens een vrije wil? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn? Met Filosofie in Leiden stel jij vragen die dwars door de verschillende vakgebieden heenlopen en bestudeer je de theorieën van klassieke denkers, van vroeger én nu.

Aristoteles vandaag de dag

Bij het vak filosofie zijn veel grote namen betrokken: Socrates, Plato, Aristoteles, om maar een paar te benoemen. In deze PRE-class gaan we in op hoe de filosofie van Aristoteles nog altijd raakvlakken heeft met hedendaagse discussies, zoals maatschappelijke problemen als moderne slavernij, maar ook discussies omtrent interdisciplinariteit en ethiek. Hoe, en zo ja, waarom, zijn de oude teksten van Aristoteles nog steeds te gebruiken vandaag de dag? 

Over de colleges

Voertaal
Dit programma wordt aangeboden in het Nederlands.

Studielast
Wanneer je deelneemt aan het programma, bedraagt de eventueel door de school te erkennen studielast 25 uur.

Rooster
De colleges vinden plaats op woensdagmiddag van 15.15 tot 17.00 uur op 7-14-21 februari, 6-13-20-27 maart, en 3 april (excursie). 

Aanmelding en selectie

Voor wie
Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen zich aanmelden voor dit programma. 

Aanmelding
Schrijf een motivatiebrief van ca. 300-400 woorden, waarin je vertelt wie je bent, welke universitaire studie je overweegt en waarom je geïnteresseerd bent in het programma. Licht ook toe waarom je denkt dat het belangrijk is om Filosofie te bestuderen. Aanmelden voor een PRE-Class kan tot woensdag 22 november, 14.00 uur. Ga naar Aanmelding & selectie voor meer informatie.

Toelating
Aan het programma kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, krijgen leerlingen uit 5 en 6 vwo voorrang.

Contact

Voor praktische vragen kun je contact opnemen met Esrih Bakker

Deze website maakt gebruik van cookies.