Universiteit Leiden

nl en

Boek

Buikpijn bij kinderen

Lichamelijk onverklaarde buikpijn is een veelvoorkomende klacht bij kinderen en jongeren. Zo’n 10 procent van de schoolgaande kinderen heeft er last van.

Auteur
Dr. Shelley van der Veek, prof.dr. Else de Haan en prof.dr. Marc Benninga
Datum
20 januari 2017
Links
Meer informatie

Buikpijn zorgt voor veel problemen: veelvuldig doktersbezoek, schoolverzuim, minder sociale activiteiten en een verminderde kwaliteit van leven.

Het boek Buikpijn bij kinderen geeft ouders, leerkrachten en hulpverleners informatie over de meest recente wetenschappelijke inzichten in onder meer oorzaken van deze klachten, en in mogelijkheden voor hulp, zowel door ouders als door professionals. De informatie wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk.

Bestelinformatie

Buikpijn bij Kinderen wordt uitgegeven door LannooCampus. EAN 9789401428941, € 19,99.

Over de auteurs

Dr. Shelley van der Veek is psycholoog en werkt als universitair docent Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar buikpijn bij kinderen bij het Academisch Medisch Centrum/De Bascule te Amsterdam.

Prof.dr. Else de Haan is psycholoog/psychotherapeut. Zij deed onderzoek naar de behandeling van buikpijn bij kinderen bij het Academisch Medisch Centrum/De Bascule te Amsterdam. Ze ontwikkelde samen met collega’s het protocol voor de behandeling van medisch niet verklaarde buikpijn, Buikpijn de Baas.

Prof.dr. Marc Benninga is kinderarts maag-darm-leverziekten en gepromoveerd op maag- darm- en leverziekten bij kinderen. Hij werkt in het Emma Kinderziekenhuis, Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.