Universiteit Leiden

nl en

Proefschrift

Digital Force: Life, Liberty & Livelihood in the Information Age

Op 9 mei 2018 verdedigde Roy van Keulen zijn proefschrift 'Digital Force: Life, Liberty & Livelihood in the Information Age'. Het promotieonderzoek is begeleid door promotor prof.dr. A. Ellian.

Auteur
Roy van Keulen
Datum
09 mei 2018
Links
Leids Repositorium

Staten hebben in de geschiedenis vaak geprobeerd geweld te gebruiken om waardevolle stukken grondgebied op andere staten te veroveren. In het agrarische tijdperk ging het vaakm om materiële hulpbronnen, zoals vruchtbare landbouwgronden of rijke visgebieden. In het industriële tijdperk gaat het vaak om energiebronnen, zoals kolen of olie. In het moderne informatietijdperk proberen staten waarde te halen uit andere staten door intellectuele hulpbronnen, zoals technieken en technologieën, te veroveren.

De belangrijkste conclusies en aanbevelingen van dit proefschrift zijn dat wij, als een samenleving die het informatietijdperk binnenkomt, een meer fundamenteel begrip moeten krijgen van de politiek-filosofische principes die de prikkels creëren om onze samenleving te structureren en een beter fundamenteel begrip van de ernst van onze transitie naar het informatietijdperk. Aanbevolen wordt dat de staat soevereine verantwoordelijkheden op zich neemt om het leven, de vrijheid en de eigendommen van zijn burgers in het domein van cyberspace te beschermen, ondanks het internationale karakter van cyberspace. De natiestaat blijft het beste middel om de menselijke omstandigheden te verbeteren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.