Universiteit Leiden

nl en

Rapport

UN 2.0: Ten Innovations for Global Governance 75 Years beyond San Francisco

Dr. Joris Larik, universitair docent vergelijkend, EU- en internationaal recht bij LUC The Hague, is coauteur van het rapport 'UN 2.0: Ten Innovations for Global Governance 75 Years beyond San Francisco'.

Auteur
Banou Arjomand, William Durch, Joris Larik, Cristina Petcu, Richard Ponzio
Datum
12 juli 2020
Links
Stimson 'UN 2.0: Ten Innovations for Global Governance 75 Years beyond San Francisco'

Het rapport wordt uitgegeven door het Stimson Center, een toonaangevende denktank op het gebied van internationale betrekkingen in Washington, D.C., en heeft een voorwoord van voormalig VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de voormalig premier van Noorwegen en voorzitter van de World Commission on Environment and Development Gro Harlem Brundtland.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het Handvest van de Verenigde Naties in San Francisco werd getekend. De Algemene Vergadering van de VN gaat daarom in september een speciale verklaring aannemen, waarvan de inhoud onlangs door de lidstaten is vastgelegd. Terwijl wereldleiders en maatschappelijke organisaties streven naar de onlosmakelijk verbonden doelstellingen van hervorming en herstel, kan hun interactie de politieke wil bevorderen om het mondiaal bestuur op cruciale gebieden te vernieuwen en een sterker gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid teweegbrengen. Dit rapport tracht een bijdrage te leveren aan deze belangrijke discussie.

Lees het rapport 'UN 2.0: Ten Innovations for Global Governance 75 Years beyond San Francisco' op de website van Stimson Center.

Over de auteur

Dr. Joris Larik is universitair docent vergelijkend, EU- en internationaal recht. Hij is gespecialiseerd op de externe betrekkingen van de EU, rechtsvergelijking, mondiaal bestuur en de externe gevolgen van de Brexit. Zijn onderzoek werd bekroond met verschillende onderscheidingen, waaronder de Manfred Wörner Essay Award van de NAVO en de Mauro Cappelletti-prijs van het Europees Universitair Instituut voor het beste proefschrift in vergelijkend recht. Dr. Larik is de auteur van 'Foreign Policy Objectives in European Constitutional Law' (OUP, 2016) en co-auteur van 'ASEAN’s External Agreements' (CUP, 2015). In 2017 was hij Fulbright-Schuman Fellow bij Johns Hopkins SAIS in Washington, D.C.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.