Universiteit Leiden

nl en

Publicatie

Kennisbank

In deze kennisbank vindt u organisaties die door de Europese Unie (EU) en de Verenigde Naties (VN) worden gekenmerkt als ‘verboden, omdat zij verbonden zijn aan terroristische activiteiten’. De kennisbank wordt in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) door het CTC geactualiseerd.

Auteur
Kennisbank
Datum
27 juni 2014

In Nederland wonen steeds meer mensen die afkomstig zijn uit landen of gebieden waar dergelijke organisaties actief zijn. Politiemensen en gemeenteambtenaren worden dan ook steeds vaker geconfronteerd met uitingen of activiteiten die kunnen duiden op mogelijke betrokkenheid van terroristische groeperingen. Deze kennisbank is bedoeld om professionals in staat te stellen dergelijke uitingen of signalen vroegtijdig te onderkennen.

De organisaties zijn alfabetisch weergegeven. Ook is er een aparte pagina met vlaggen en logo’s per organisatie, wat het zoeken vergemakkelijkt. De kennisbank wordt drie keer per jaar geactualiseerd. De kennisbank is te raadplegen via de website van de NCTV.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.