Universiteit Leiden

nl en

Boek

Debating Public Diplomacy

Dit boek is de hoognodige herziening van ons begrip over publieke diplomatie. Het wil nieuwe manieren van denken stimuleren over wat wel een van de meest opmerkelijke recente ontwikkelingen genoemd kan worden in de diplomatieke praktijk. Een ontwikkeling die zowel mensen uit de praktijk als academici voor een uitdaging stelde.

Auteur
Jan Melissen & Jian Wang
Datum
05 augustus 2019
Links
BRILL

Vooraanstaand denkers en aankomende auteurs zijn het er in ‘Debating Public Diplomacy’ over eens dat de officiële pogingen om relaties te ontwikkelen en onderhouden met doelgroepen in andere samenlevingen met regelmaat op unieke en vaak onverwachte moeilijkheden stuiten. Opkomende geostrategische rivaliteit en technologische veranderingen die impact hebben op de staat-maatschappij relaties maken deel uit van de factoren die internationale relaties zo veel meer gecompliceerd maken in een wereld die steeds meer op de burger gericht is.

Dit boek gaat in op de meest dringende publieke diplomatieke uitdagingen van tegenwoordig, waaronder recente ‘sharp power’ campagnes; de opkomst van het populisme; de ‘verpolitiekisering’ van relaties met diaspora; diepgewortelde, op de natiestaat gebaseerde perspectieven over cultuur; en de bijdrage van publieke diplomatie aan counterterrorisme. Dankzij de bijdrage van invloedrijke wetenschappelijke stemmen die onderzoek doen naar de beleidsimplicaties van morgen, blikt deze verzameling van essays ook vooruit door opkomende trends in publieke diplomatieke strategieën en praktijk te analyseren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.