Universiteit Leiden

nl en

Boek

Meta-ethiek. Methode, theorieën, ontwikkelingen

Bestaan er objectief correcte oplossingen voor ethische dilemma’s? Of is de ethiek altijd een kwestie van jouw mening tegen mijn mening? Hoe weet je wat je moet doen? Wat voor iets is ethiek eigenlijk? Kun je expert zijn in ethiek?

Auteur
Wouter F. Kalf
Datum
09 augustus 2023
Links
VU University Press

De meta-ethiek beantwoordt deze en andere vragen. Er is een specifieke methode voor meta-ethisch onderzoek, die ons naar verschillende meta-ethische theorieën brengt. Deze theorieën schetsen vanuit enkele basisgedachten een coherent beeld van de ethiek. De meta-ethiek kent ook een aantal recente ontwikkelingen, waaronder kruisbestuivingen met evolutionaire biologie en psychologie.

Deze eerste Nederlandstalige inleiding in de meta-ethiek stelt je in staat om grip te krijgen op de ethiek. Ze voert je van de methode voor meta-ethiek naar de belangrijkste theorieën en ontwikkelingen, waarna je een beredeneerde keuze kunt maken tussen meta-ethisch realisme, expressivisme, constructivisme en de vergissingstheorie.

Wouter Kalf (MPhil, PhD) is universitair docent Ethiek en Politieke Filosofie aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar meta-ethiek en aanverwante filosofische disciplines. Eerder werk van hem verscheen onder andere in Philosophical StudiesRatioInquiry en Ethical Theory & Moral Practice.

Tekst: VU University Press
Verkrijgbaar bij: https://vuuniversitypress.com/product/meta-ethiek/ 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.