Universiteit Leiden

nl en

Pascal Haazebroek wint Onderwijsinnovatieprijs Faculteit der Sociale Wetenschappen

Cognitief psycholoog Pascal Haazebroek krijgt tijdens de opening van het facultaire jaar de Onderwijsinnovatieprijs van de Faculteit der Sociale Wetenschappen uitgereikt voor 'Pitch2Peer'. 'Bij de rechtenfaculteit zijn ze ook geïnteresseerd!', meldt Haazebroek enthousiast over de rol van sociale media in zijn onderwijs.

Haazebroek bedankt studenten voor het succes van 'Pitch2Peer'

'Pitch2Peer'

Haazebroek geldt inmiddels als kenner van de principes van gedragsverandering met digitale middelen, zoals toegepast in sociale media en games. Rechten nodigde hem uit als keynote speaker op het Lustrumcongres van de rechtenfaculteit. 'Sociale media maken massaal onderwijs weer sociaal', stelt Haazebroek op grond van zijn ervaring in de werkcolleges Nieuwe Media. Met zijn onderwijsproject 'Pitch2Peer' lukt het de jonge docent om meer dan 100 studenten enthousiast aan het werk te krijgen, ook buiten de colleges om. Daarbij laat hij zich inspireren door de principes van sociale media, en ontwerpt hij een leeromgeving, waarin studenten elkaars filmpjes 'reviewen' en 'liken'. Haazebroek ziet kansen: 'rechtenstudenten kunnen bijvoorbeeld een pleidooi opnemen en elkaar online beoordelen.'

Nominatie verzilverd

Met deze onderwijsvernieuwing verdiende Haazebroek al een van de vier nominaties voor de nationale e-Learning Award. Bedrijven met een professioneel budget waren toen zijn concurrenten. Binnen de faculteit is hij een van de drie genomineerden. Al kan de onderwijsinnovatieprijs hem eigenlijk niet meer ontgaan, toch is hij zichtbaar blij verrast met zijn oorkonde. Hij bedankt de studenten die mee hebben geholpen 'Pitch2Peer' tot een succes te maken.

(6 september 2013/MvG)

Laatst Gewijzigd: 23-12-2013
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.