Universiteit Leiden

nl en

Holger Gzella in Rome: de week van een wetenschapper

Hoe ziet het leven van een jonge, ambitieuze wetenschapper er uit? Leidse leden van De Jonge Akademie leverden een bijdrage aan het project 'Dagboek van een wetenschapper' door een week lang een dagboek bij te houden. Deze week professor Holger Gzella, standplaats Rome.

Dagboek prof.dr. H. (Holger) Gzella

Gzella is een expert op het gebied van talen uit de wereld van het Oude Testament. In de week van 17 maart 2013 verbleef hij in Rome, en beschreef waar hij mee bezig was. Gzella woonde al eerder drie jaar in deze stad en werkte tussen 1999 en 2002 aan het Pauselijk Bijbelinstituut.  
Dagboek prof.dr. H. (Holger) Gzella

Eerder verschenen dagboeken

 

  • Dagboek prof.dr. E.A.M. (Eveline) Crone
    Crone relateert in haar onderzoek de ontwikkeling van menselijke cognitie en gedrag aan de ontwikkeling van het brein.
  • Dagboek dr. E. (Erik) Kwakkel
    Erik Kwakkel is middeleeuws boekhistoricus en leidt een Vidi-project over boekinnovatie tijdens de Renaissance van de twaalfde eeuw.
  • Dagboek prof.dr.ir. T.H. (Tjerk) Oosterkamp
    Oosterkamp doet onderzoek naar toepassingen van tastmicroscopie, onder meer om individuele eiwitten in celmembranen zichtbaar te maken.
  • Dagboek dr. A.A. (Asghar) Seyed-Gohrab
    Seyed-Gohrab is specialist op het gebied van de Perzische Taal en Cultuur, en buigt zich over de toenemende vraag van valorisatie van wetenschappelijk onderzoek. Welke gevolgen heeft dit voor de (gamma- en geestes)wetenschappen en hoe meet je de waarde van onderzoek?


(21 maart 2013 / MD)

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.