Universiteit Leiden

nl en

Studentenonderzoek Sinologie in nieuw tijdschrift

Ouderejaarsstudenten schrijven vaak leuke papers, waarom zouden we daar niks mee doen? Aanleiding voor de oprichting van Shilin, Leiden University Journal of Young Sinology. Het eerste nummer is net uit.

Engels-Nederlands

‘Er zijn juweeltjes onder de papers die sinologen-in-wording schrijven, maar bijna geen enkele wordt door iemand anders dan de verantwoordelijke docent gelezen.’  Zo begint -  in het Engels -  het ‘Van de redactie’ in Shilin. En dus werd een heus Shilin-team opgetuigd, bestaande uit maar liefst 9 personen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het eerste nummer van Shilin, dat ‘Het woud der geleerden' betekent, er nu ligt. Het is deels in het Engels, deels in het Nederlands.

Docenten

Dat eerste nummer bevat vijf papers, die wat betreft onderwerp variëren van de stadsmuren van Peking en Kantonese taalkunde tot een verboden boek. Ze zijn aangedragen door docenten Chinees. Dat de opleiding het initiatief steunt, toont de inleiding van prof.dr. Rint Sybesma: ' Shilin will enlighten our lives.'

Abonnement

Een abonnement kost 10 euro en kan worden aangevraagd bij editor.shilin@gmail.com. Het is bedoeling om op termijn ook papers van studenten Japans en Koreaans op te nemen in Shilin.

(17 september 2010/Corine Hendriks)

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.