Universiteit Leiden

nl en
Pexels/BM Amaro

Leo Lucassen in NRC over intimidatie ‘Nu zal ik de rotzooi wel weer over me heen krijgen’

In een recent NRC-artikel wordt belicht hoe wetenschappers te maken krijgen met intimidatie en bedreigingen. Leo Lucassen, hoogleraar sociale geschiedenis in Leiden, deelt zijn ervaringen met bedreigingen naar aanleiding van zijn onderzoek en publicaties over migratie.

Lucassen beschrijft hoe hij sinds 2015 regelmatig te maken krijgt met intimidatie na het publiceren van opiniestukken over migratie en integratie. Ondanks de constante stroom van negatieve reacties, blijft Lucassen zijn mening geven. ‘Ik blijf me uitspreken, zeker met deze nieuwe regering, want die zal het alleen maar erger maken.’ Lucassen benadrukt het belang van het blijven delen van wetenschappelijke inzichten, ondanks de mogelijke negatieve reacties.

Meer weten?

Lees het volledige artikel op NRC.nl (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.