Universiteit Leiden

nl en

Olga Ceran spreekt op EuConst Symposium in Maastricht

Olga Ceran hield een presentatie op het European Constitutional Law Review (EuConst) Symposium for Young Scholars dat werd gehouden in Maastricht op 18 juni 2024.

Olga presenteerde een concept artikel getiteld 'Academic freedom amid the crisis of EU values: Article 13 CFR and the scope of EU intervention'. Het artikel analyseert de mogelijkheden om gebruik te maken van de bestaande rechtsstatelijke instrumenten van de EU voor het waarborgen van academische vrijheid en onderzoekt mogelijke spanningen binnen dergelijke acties. Het bouwt voort op onderzoek dat eerder is uitgevoerd als onderdeel van het AFITE project (geleid door Dr. Vasiliki Kosta) en ondersteund door de re:constitution mobility fellowship. Het artikel werd besproken door Matteo Bonelli, Assistant Professor Internationaal Recht aan de Universiteit Maastricht en redactielid van de European Constitutional Law Review.

De European Constitutional Law Review, uitgegeven door Cambridge University Press, organiseert jaarlijks een symposium voor jonge wetenschappers waarbij geselecteerde deelnemers hun werk presenteren. In de woorden van de redacteuren: ‘Het doel van het symposium is om deelnemers een stimulerende intellectuele uitwisseling te bieden, gedetailleerde feedback te geven op het werk van deelnemers door redactieleden van EuConst en een intellectueel netwerk op te bouwen van getalenteerde en meer gevestigde wetenschappers op het gebied van Europees constitutioneel recht’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.