Universiteit Leiden

nl en

Nieuw rapport Raad van Europa geschreven door Carlotta Rigotti

De Raad van Europa heeft een baanbrekend rapport uitgebracht over de digitale dimensie van geweld tegen vrouwen in de Republiek Moldavië, geschreven door Carlotta Rigotti, postdoctoraal onderzoeker bij eLaw.

Als onderdeel van het project 'Supporting the Implementation of the Istanbul Convention in the Republic of Moldova' werpt dit verslag, ondersteund door vrouwenrechtenadvocaat Doina Ioana Străisteanu, licht op de inspanningen van de Republiek Moldavië om de digitale dimensie van geweld tegen vrouwen aan te pakken. In het algemeen belicht het onderzoek een aantal tekortkomingen als het gaat om de bescherming van vrouwen tegen online en door technologie gefaciliteerd geweld, waarbij de noodzaak wordt aangetoond van betere onderwijsprogramma's, opleidingsinitiatieven, preventieve maatregelen en rehabilitatieprogramma's voor daders.

Lees verder op de Engelse pagina.

De studie is beschikbaar via Open access hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.