Universiteit Leiden

nl en

Kennisevenement over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen

Op vrijdag 19 april werd door Netspar en het FNV Netwerk Vrouwen een kennisevenement over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen georganiseerd in Madurodam. Suzanne Kali, docent-onderzoeker bij de afdeling Sociaal recht, was spreker en mede-organisator bij dit evenement.

De pensioenkloof staat momenteel volop in de aandacht in het licht van de transitie naar een nieuw pensioenstelsel. In 2021 was de pensioenkloof bovendien al het onderwerp van een door Suzanne Kali, Jim Been, Marike Knoef en Albert van Marwijk Kooy geschreven Netspar-paper. Tijdens de bijeenkomst in Madurodam werden de oorzaken, instandhouding en gevolgen van de pensioenkloof toegelicht, waarna Netspar-directeur Lisa Brüggen meer vertelde over het belang van onderzoek naar de pensioenkloof. De deelnemers aan het evenement gingen vervolgens in groepjes met elkaar in overleg over de rol van diverse stakeholders bij het sluiten van de pensioenkloof en de mogelijkheden tot verder onderzoek.

Foto: Aaron Burden via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.