Universiteit Leiden

nl en

Chile: positieve ontwikkelingen en uitdagingen voor lokale democratie en inclusief bestuur

Op 4 maart 2024 hield de Local Public Sector Alliance (LPSA) een werkgroepbijeenkomst over lokale democratie en inclusief bestuur. Daar kwamen theoretische ideeën en ervaringen over lokaal bestuur en decentralisatie aan bod.

Esteban Szmulewicz, promovendus aan de afdeling Staats- en Bestuursrecht, presenteerde zijn bevindingen over Chili. De titel van Estebans presentatie was 'Positieve ontwikkelingen en uitdagingen voor lokale democratie en inclusief bestuur in Chili'. Zijn belangrijkste bevindingen waren volgens hem de wettelijke ontwikkelingen met betrekking tot burgerparticipatie en toegang tot informatie.

Meer informatie over deze bijeenkomst (in het Engels)

Voor het volledig bericht, ga naar de Engelse pagina. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.