Universiteit Leiden

nl en

Tirza Cramwinckel wint Stevensprijs

'Haar publicaties laten een sterke combinatie zien van wetenschap met praktisch gebruik', aldus de jury. Cramwinckel won op 9 februari 2024 de Stevensprijs voor haar wetenschappelijke publicaties én haar werkzaamheden in de praktijk en het onderwijs.

Het proefschrift 'Voorlichting door de Belastingdienst in rechtsstatelijke context. Een juridisch en communicatiewetenschappelijk onderzoek naar gewekt vertrouwen' trok de jury over de streep. Cramwinckel promoveerde in 2022 cum laude met dit onderzoek en de jury sprak over een 'indrukwekkend proefschrift' en 'een duidelijk voorbeeld van een publicatie die de maatschappij vooruit helpt'.

Cramwinckel noemt het winnen van de Stevensprijs een 'grote eer' en 'een prachtige stimulans' om te blijven schrijven en zich specifiek bezig te blijven houden met fiscaaltechnische onderwerpen. Cramwinckel: 'Ik schrijf graag, omdat ik zo een bepaald onderwerp kan uitdiepen en mijn gedachten erover ontwikkelen. Vaak zijn de concrete onderwerpen van mijn stukken gedreven door nieuwsgierigheid of een vraag waar ik tegenaan loop. Ik wil ook over de grenzen van het belastingrecht heenkijken, bijvoorbeeld door een fiscaal vraagstuk vanuit een taalkundige bril te onderzoeken. Of door het bestuursrecht erbij te pakken... Er liggen nog 1001 ideeën om over te schrijven en de Stevensprijs heeft mijn enthousiasme nog verder gestimuleerd.'

De Stevensprijs is ingesteld door Wolters Kluwer en wordt jaarlijks toegekend aan een jonge auteur die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.