Universiteit Leiden

nl en

Ilze Bot benoemd tot hoogleraar Cardiovascular Pharmacology

Dr. Ilze Bot (LACDR) is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Cardiovascular Pharmacology. Een erkenning van haar werk als wetenschapper. ‘Hierdoor kan ik mijn onderzoekslijn binnen het LACDR en de Universiteit Leiden voortzetten en uitbreiden.’

In haar onderzoek richt Bot zich op het ontrafelen van de mechanismen die zorgen voor instabiele slagaderverkalking. Dit is de onderliggende oorzaak voor het krijgen van een hartinfarct of beroerte. ‘Als we meer weten over deze mechanismen, kunnen we nieuwe therapieën ontwikkelen om de oorzaak tegen te gaan. Daarnaast kunnen we deze informatie gebruiken om te bepalen welke mensen een vergroot risico hebben op het krijgen van een instabiele vorm van slagaderverkalking.’

Aantal patiënten met instabiele slagaderverkalking terugdringen

Bot hoopt met haar onderzoek het aantal patiënten met instabiele slagaderverkalking omlaag te krijgen. ‘In Nederland hebben zo'n 1,7 miljoen mensen een bepaalde vorm van hart- en vaatziekten, waaronder slagaderverkalking. Als we weten wat de onderliggende oorzaken zijn, kunnen we het aantal patiënten terugdringen. Het werk wat we doen, kan daarom van belang zijn voor de maatschappij.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.