Universiteit Leiden

nl en

Ben Van Rompuy bespreekt toepassing EU-mededingingsrecht op sportbestuur tijdens GCLC Lunch Talk

Op 15 januari 2024 was Ben Van Rompuy gastspreker op de 138e Lunch Talk van het Global Competition Law Centre (College of Europe).

Op 21 december 2023 heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie in zijn samenstelling als Grote Kamer drie mijlpaalarresten gewezen met betrekking tot de toepassing van het EU-mededingingsrecht en het EU-recht inzake vrij verkeer op sportbestuur: European Super League Company (Case C-333/21), International Skating Union v. Commission (Case C-124/21 P) and Royal Antwerp Football Club (Case C-680/21).

Samen met Gero Meessen (lid van de Juridische Dienst van de Europese Commissie), besprak Van Rompuy deze arresten en hun verstrekkende gevolgen voor het EU-sportrecht en het algemene EU-mededingingsrecht. Het panel werd gemodereerd door Jose Rivas (Partner en Mede-Hoofd van Mededingingspraktijken Brussel bij Bird & Bird LLP).

De powerpoint van Van Rompuy’s presentatie is beschikbaar via deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.