Universiteit Leiden

nl en

ASEAN-bijeenkomst voor ministers van Buitenlandse Zaken bijgewoond door vertegenwoordiger militaire junta Myanmar

Op 29 januari stuurde de militaire regering van Myanmar een vertegenwoordiger naar de ASEAN-bijeenkomst voor ministers van Buitenlandse Zaken. Het was de eerste keer in langer dan twee jaar dat een vertegenwoordiger van Myanmar een high-profile ASEAN-bijeenkomst heeft bijgewoond.

De ASEAN bijeenkomst voor ministers van Buitenlandse Zaken vond plaats op 29 januari 2024, de aftrap van Laos' voorzitterschap van de ASEAN. Een van de onderwerpen die hoog op de agenda stond, was hoe de situatie in Myanmar kan worden verbeterd. Myanmar is sinds de omverwerping van zijn regering in februari 2021 door een militaire coup verwikkeld in een escalerend conflict.

Voor het volledig bericht, ga naar de Engelse pagina.

Zie de officiĆ«le Persuiting van de Voorzitter van de ASEAN-bijeenkomst voor ministers van Buitenlandse Zaken (in het Engels) voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.